Make your own free website on Tripod.com
Home | Biografie | Bandleden | Repertoire | Audio/Video | Foto's | Tourdate's | Guestbook | Links | Contact

Dion - Toetsen

--- Linda --- André --- Niek ---

Wat Dion kwijt wil:

Dion2

En dan ook maar even iets over de toetsenman van Take-cover.

 

Naam:              Dion Baars

Leeftijd:           21 (bestaande sinds 20-12-1985)

Woonplaats:    Duiven

Beroep:            Tja, euh, student… pianist… toetsenist

Hobby’s:          Take-cover (Duh), pianist plaatselijk jeugdkoor, vendelier

Instrumenten:  Motif ES-6 en een Roland RD-700SX,. Yamaha U3 piano

 

Als klein humpie vond ik muziek al machtig mooi. Toen ik in groep 5 zat, ben ik begonnen met blokfluitlessen. Erg saai en vooral mijn lerares was iemand om nooit meer te vergeten, zo erg. Na die twee jaar had ik mijn eerste “blokfluitdiploma” op zak, ik meende dus ook alles en iedereen aan te kunnen.

Vervolgens heb ik een aantal jaren klarinet gespeeld bij de plaatselijke Harmonie, maar dat was toch niet helemaal mijn ding. Terwijl ik klarinet speelde ben ik begonnen met keyboardlessen, dit beviel zo goed dat ik uiteindelijk hiermee verder ben gegaan en nog steeds met veel plezier doe.

Ik heb op de muziekschool gezeten tot mijn 18e jaar, sindsdien heb ik nu en dan nog les (je bent nooit te oud om te leren he!) Naast keyboard ben ik me ook gaan verdiepen in piano (vooral jazz/soul achtig) en synthesizer.

Voor Take-cover heb ik even in een bandje gezeten (twee jaar terug), maar dat werd niet echt wat. En nu ben ik dus aangekomen bij Take-cover… jaja ook via marktplaats. En niet alleen als toetsenist maar ook in musical heb ik de nodige ervaring.

 

De muziek waar ik van hou is erg uiteenlopend, van soul/R&B tot trance… eigenlijk alles behalve rap en klassiek.

Van Anouk tot Golden Earing, van Metallica tot Pointer Sisters en van Après Ski tot Wiener Slager festijn, … het zal me een worst wezen, zolang de muziek maar goed is en de sfeer maar gezellig.

 

Maar boven aan mijn lijstje staan Toto, Dire Straits en Pink Floyd. Vooral Toto is erg inspirerend voor mij omdat ze elk nummer, hoe saai ook uit de hoed toveren alsof het een feestnummer is. De toetsenist van Toto, David Paich is dan ook mijn grote toetsengoeroe.

 

Zo, iedereen is weer wat wijzer geworden over mij hopelijk.

 

Tot ziens

 

Oh ja… handtekeningen deel ik uit na de les