Make your own free website on Tripod.com
Home | Biografie | Bandleden | Repertoire | Audio/Video | Foto's | Tourdate's | Guestbook | Links | Contact

Linda - Zang

--- André --- Niek --- Dion ---

Wat Linda kwijt wil:

img_0579.jpg

Naam            Linda

Geboren op:  13 mei (22 jaar geleden)

Woonplaats  Utrecht en Aalten

Instrument   - Wireless Microfoonset Shure PGX24/PG58

                       - Elektrische gitaar (stratocaster Fender squier) 

                       - Acoustische klassieke gitaar

 

Hobbies/bezigheden:

Muziek maken, luisteren en bekijken (de band dus). Ga graag naar concerten en festivallen. Door de weeks studeer ik in Utrecht en werk ook daar een aantal uren bij een contact centre en TNT post. Verdere hobbies zijn sport: paardrijden, skaten, squashen, fietsen en af en toe nog eens fitness. Ik kom eigenlijk meestal uren te kort in mn dagen, of dagen te kort in mn week...kortom ben dus eigenlijk gewoon veel te druk.

Voorbeelden:

Voorbeelden heb ik niet echt eigenlijk, maar als ik wat goede artiesten moet noemen; Anouk, Alanis Morisette, Gwen Stefani, Pink, U2.. Zo kan ik nog wel uren doorgaan maar eigenlijk heb ik per moment weer verschillende artiesten die ik erg gaaf vind en veel naar luister.

Mijn muzieksmaak:

Van klassiek, jazz, blues, pop tot hardrock en metal. Zolang het geen R&B is of (hardstyle)trance..het muzikaal leuk in elkaar zit en ook nog ergens naar klinkt vind ik het al gauw prima.

 

Hoe begon ik met de muziek:

Het begon al als kind met zingen bij elke gelegenheid. Met sinterklaas, eindmusicals en dat soort dingen stond ik op het podium liefst te zingen. Vervolgens heb ik net als André en Dion blokfluit gespeeld, en daarna heb ik een aantal jaren orgelles (ja echt, zelfs op van die kerkorgels met enorme pijpen gespeeld) gehad op de muziekschool. Op de middelbare school heb ik als examenvak muziek gekozen (ik wou stoppen op de muziekschool, omdat ik een vreselijke lerares had, maar mijn moeder vond het zonde als ik niets meer in muziek zou doen) Ik wilde eigenlijk een gitaar en gewoon zelf wat prutsen, maargoed muziek als vak op school stond me toch meer aan dan knutsel of tekenles. Als examenvak werd bij ons behoorlijk wat aandacht besteed aan muziektheorie, geschiedenis en erg veel praktijk. Ik begon toen met piano spelen, toetsen kon ik nl al door de orgelles, en kreeg een gitaar waarmee ik mezelf begon te leren pingelen. We hadden elk jaar een concert, waar we de rest van het jaar eigenlijk aan werkten. Elke pauze en minuut vrijheid op school en ook laat na schooltijd brachten we dus met de muziekgroep door in het muzieklokaal.
Ik besloot ook maar eens te gaan zingen. Met de concerten bleek dat dit toch wel mijn ding was op het podium, gitaar en piano bevielen me toch wat minder.. Ik was inmiddels bij een coverbandje uit Ulft, maar ben daarmee gestopt toen ik naar Utrecht verhuisde.

Daar heb ik een jaar muziekwetenschap gestudeerd. Hier miste ik alleen het maken van muziek, dus ik besloot om muziek als hobby te houden en de stoffige geschiedenis erover te laten voor wat het was.

 

Vanaf mn 15e volgde ik wat beginnende (cover)bands en daar heb ik erg veel van geleerd, gezien en goed onthouden ;) Ik wilde dat ook!!
Zodoende ging ik toch weer op zoek naar een band en belandde uiteindelijk bij deze band.

Ambities? Ik hoop heel veel te gaan optreden en ontzettend veel lol te beleven en daar nog heel lang mee door te kunnen gaan.